Over ons

ELBA TRAVELS 

Denk je aan Elba, dan denk je aan Elba Travels. De specialist in het organiseren van reizen naar en activiteiten op het grootste en meest diverse eiland van de Toscaanse Archipel.

Wij organiseren vakanties en gespecialiseerde reizen voor iedereen die een avontuurlijke en actieve kampeervakantie wil beleven. Omringd door prachtige natuur in combinatie met heerlijke zomerse temperaturen kom je hier helemaal tot rust.

En dat doen we allemaal tegen een zeer betaalbare prijs, wat vrij uniek is op het doorgaans dure eiland. Dus, heb jij zin in overdag lekker actief bezig zijn met buitensport of hang je liever heel de dag op het strand? Waar je dan ook maar zin in hebt, jij hebt alle vrijheid om te doen wat je wilt. ’s Avonds kom je in ieder geval lekker bij op ons gezellige kamp, waar zowel de reisleiding en instructeurs altijd aanwezig zijn.

Kortom, een onvergetelijk vakantieavontuur boek je dus bij Elba Travels!

Jarenlange ervaring
Elba Travels heeft al jaren lange ervaring op het Italiaanse eiland Elba. Daar zijn ze begonnen met het organiseren met schoolreizen / werkweken voor Nederlandse scholen. Tijdens deze schoolreizen wordt een ruim activiteiten pakket aangeboden met veel water- en outdoorsporten.

Deze activiteiten worden in juli & augustus aangeboden aan vakantiegangers op het eiland. En sinds 2014 bieden wij ook accommodatie aan voor particulieren!

ONZE FORMULE: ‘Niks moet, alles mag!’ 

Op Camping Lacona huren wij een deel van de camping af, dit gedeelte hebben wij volledig eigen gemaakt en is dus omgedoopt tot het Elba Travels Kamp. Wij hebben hier diverse type tenten staan, zodat er voor iedereen wat tussen zit. Zo hebben wij luxere safaritenten met een eigen plekje en eigen terras, zodat je jezelf meer kunt terug kunt trekken bij de tent. Bovenaan op de camping is onze centrale plek, hier vind je het gezamenlijke terras, relaxte hangmatten, een super chille lounge hoek en onze grote gezamenlijke keuken. Rondom dit geheel vind je ook nog veel tenten, dit zijn onze basic bungalowtenten, ingericht voor 2 tot 4 personen. Heel geschikt als je wat meer low budget op vakantie wilt. Je mag dan natuurlijk wel gebruik maken van al onze gezamenlijke voorzieningen. En ook voor de mensen die alleen op reis zijn bieden wij graag een bed aan in één van onze hosteltenten. 

Zijn er alleen maar Nederlanders? 
Nee, wij hebben een heel internationaal gezelschap op onze camping, veel gasten uit Europa, maar ook vanuit andere continenten hebben wij genoeg gasten rondlopen. In de schoolvakantie zijn er, vooral in de Safaritenten, wel iets meer Nederlanders aanwezig. 

Is het een groepsreis?
Een vakantie met Elba Travels is zeker niet vergelijkbaar met een georganiseerde groepsreis. Dat betekend vooral dat je zelf volledig vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Vind je het leuk de gezelligheid van het terras bij ons op te zoeken ben je van harte welkom, maar als je liever met je eigen gezin bij de tent blijft kan dit natuurlijk ook. 

Zijn activiteiten verplicht?
Elba Travels bied veel diverse activiteiten aan, waar je gedurende je verblijf aan deel kunt nemen. Je bent zelf vrij om te kiezen waar je aan deel neemt en hoe actief jij je eigen vakantie maakt! Bij de receptie kun je je inschrijven voor activiteiten, let wel, vol=vol. 

Elba Travels Keuken & Bar
In de hoogseizoenperiode juli & augustus bieden wij vaak ’s avonds een menu aan voor een heel laagdrempelige prijs. Dit varieert van pasta, pannenkoeken, pizza, chef’s special of een echte Italian Night. Wat er op het menu staat schrijven wij op het whiteboard bij de bar. Lijkt het je wat, dan kun je jezelf inschrijven. 
Als je zin hebt in een drankje of heb je gewoon even een fles water nodig, dan kun je deze ook bij ons aan de bar halen. 

Onze Crew
De belangrijkste eigenschappen waarop Elba Travels haar instructeurs en reisleiders selecteert zijn uiteraard op de kennis van de te geven activiteit en de kunde om deze kennis over te brengen. Maar niet te vergeten zijn ook de sociale eigenschappen van de instructeurs of hosts van groot belang.

Onze instructeurs zijn water- of outdoorsporters in hart en nieren, maar ook zorgen zij er altijd voor dat er een goede sfeer aanwezig is, zowel tijdens de activiteit als op het kamp.

Wil jij ook werken voor Elba Travels? Bekijk dan onze vacatures.


Elba Travels Team

Maayke Postma – Eigenaar

Favoriete Activiteiten: Mountainbiken, Suppen, Wraksnorkelen, Mt Capanne

Buiten sporten en toerisme zijn mijn passie. Dat is ook de reden dat ik mij op Elba direct op mijn plek voelde. Een enorme diversiteit aan water- en outdoorsporten en dat in een fantastisch mooi gebied. De ene dag heerlijk relaxt op of in het water en de volgende dag weer even lekker bikkelen op de fiets of te voet de berg op. Dit altijd in gezelschap van een leuke groep en met als beloning de mooiste uitzichten! Dat is dus zeker iets wat ik graag aan andere mensen wil laten zien.

In 2008 heb ik Elba ontdekt en sindsdien als coördinator, reisleider en activiteitenbegeleider gewerkt voor Juventa, Outdoor-camper, Cirkel vakanties en Mambo. Daarna ben ik voor mezelf begonnen in 2011, waarbij ik in het voor- en najaar schoolreizen organiseer en in het hoogseizoen accommodatie en activiteiten aanbied aan particulieren.

Ik laat jullie ook heel graag al het mooie van Elba zien samen met mijn instructeursteam. Dus twijfel niet te lang en boek gewoon die reis, want één ding is zeker, van Elba krijg je geen spijt!


Joran Boerlage – Manager Activiteiten & Allround instructeur

Favoriete Activiteiten: Zeilen & Mt Capanne

Een aantal jaren terug meerdere seizoenen les gegeven. Daarna mijn opleiding ALO afgerond en een aantal jaar gereisd en de wereld ontdekt.
Dit jaar kom ik terug als locatie manager en heb ik weer super veel zin om naar dit prachtige eiland te gaan en veel gasten blij te maken!

Het mooie van het eiland is dat je er van alles kan, en het ook mag! Alle activiteiten zijn echt supermooi! Of je nu met een zeilbootje over de branding heen scheert of bovenop de hoogste berg van het eiland staat.

Het allermooiste vind ik dat je les geeft aan verschillende leeftijden, niemand is te jong of te oud om iets te leren. De ene dag geef je bijvoorbeeld surfles aan 2 broertjes van 7 en 9 en de dag daarna oma die het toch ook wel wil proberen. Als je een familie of vriendengroep zo’n fantastische tijd kan geven, moet je je voorstellen hoe het dan voor jezelf is.


Sharona Westenberg – Hospitality Manager

Favoriete Activiteiten:

Hoi, mijn naam is Sharona en ik ben 24 jaar oud. Dit jaar werk ik voor het eerst voor Elba Travels maar ik weet als geen ander hoe leuk het is om je vakantie op dit eiland door te brengen! Bij Elba Travels komen veel verschillende soort gasten van over de hele wereld, ik vind het onwijs leuk om de verhalen van iedereen te mogen horen, en deel uit te mogen maken van hun ervaring op Elba! Ik vind het heerlijk om rond te rijden op het eiland met de scooter en de verschillende stadjes te ontdekken. Verder hou ik ervan om gezellig spelletjes te spelen en de avond gezellig af te sluiten met ze allen!


Jip Baltussen – Watersport instructrice

Favoriete Activiteiten: Windsurfen en Suppen.

Hoi! Ik ben Jip, ik ben 20 jaar en ondertussen al voor mijn 3e jaar te vinden op Elba. Mijn favoriete activiteiten zijn Windsurfen, Suppen en Snorkelen. Eigenlijk alles op en rond het water. Na een lange dag op het water ben ik ook altijd te porren voor een spelletje, een gezellig praatje en een verkoelend biertje.
In Nederland ben ik ook veel te vinden op het water, ik windsurf en zeil graag in mijn vrije tijd. Daarnaast heb ik mijn theater opleiding in Leeuwarden afgerond en ben ik net terug van een half jaar reizen in Australië.


Simone Roosenboom – Allround instructeur & Host

Favoriete Activiteiten: Mt. Capanne, wraksnorkelen, windsurfen

Bestaat een dag maar uit 24 uur? Als het aan mij ligt zijn al die uurtjes gevuld! Nadat we de top van de Monte Capanne hebben bereikt ben ik zeker nog in voor een uurtje snorkelen, windsurfen of zeilen om ’s avonds voldaan de dag af te sluiten in de hangmat bij het kampvuur.

Mijn ideale zomer ziet eruit als een actieve zomer met afwisselend outdoor sportactiviteiten en planeren over het water op een surfplank of zeilboot. Juist deze afwisseling heeft gemaakt dat ik in 2018 ben begonnen bij Elba Travels met veel plezier! Bij Elba Travels ben ik te vinden bij het beklimmen van de Mt. Capanne, wraksnorkelen, kajakken en windsurfen. Zelf probeer ik tussendoor af en toe de zeilboot in te klimmen om dit nog verder te leren!


Lieke van Amsterdam – Allround instructeur & Host

Favoriete Activiteit: Snorkeling al relitto

Hoi, ik ben Lieke! In 2013 zette ik mijn eerste voetstappen op Elba en maakte ik kennis met al het moois dat het eiland te bieden heeft. Ik heb affiniteit met sport en spel, en vind het belangrijk dat mensen plezier maken.

Hedendaags sta ik voor de klas op het voortgezet onderwijs en in de vakanties ben ik vaak op Elba te vinden. See you there!


Remy Dijkstra – Allround instructeur & Host

Favoriete Activiteit: Mt. Capanne

In April 2014 verbleef ik voor een eerste keer op het prachtige eiland Elba voor een week vakantie. Tijdens deze vakantie heb ik alle mogelijke activiteiten gedaan en kennis mogen maken met Maayke. Na deze vakantie ben ik Elba Travels blijven volgen en in 2017 ben ik er komen werken. Sinds 2017 kom ik elk jaar terug op Elba als instructeur.  

Je kunt mij meestal in de vakanties op Elba vinden. Buiten de vakanties om ben ik werkzaam als leerkracht lichamelijke opvoeding op het basisonderwijs. Op Elba zelf kun je mij bij vele activiteiten tegenkomen, kajakken, suppen, wraksnorkelen, bivak, mountainbiken en bij mijn favoriete activiteit, het lopen van de mt. Capanne.  

Het mooie aan het werken bij Elba Travels vind ik het contact met de gasten, het zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Na een dag vol activiteiten vind ik het heerlijk om samen de dag af te sluiten met een biertje of nog beter, een heerlijke limoncello.