About us

ELBA TRAVELS 

Denk je aan Elba, dan denk je aan Elba Travels. De specialist in het organiseren van reizen naar en activiteiten op het grootste en meest diverse eiland van de Toscaanse Archipel.

Wij organiseren vakanties en gespecialiseerde reizen voor iedereen die een avontuurlijke en actieve kampeervakantie wil beleven. Omringd door prachtige natuur in combinatie met heerlijke zomerse temperaturen kom je hier helemaal tot rust.

En dat doen we allemaal tegen een zeer betaalbare prijs, wat vrij uniek is op het doorgaans dure eiland. Dus, heb jij zin in overdag lekker actief bezig zijn met buitensport of hang je liever heel de dag op het strand? Waar je dan ook maar zin in hebt, jij hebt alle vrijheid om te doen wat je wilt. ’s Avonds kom je in ieder geval lekker bij op ons gezellige kamp, waar zowel de reisleiding en instructeurs altijd aanwezig zijn.

Kortom, een onvergetelijk vakantieavontuur boek je dus bij Elba Travels!

Jarenlange ervaring
Elba Travels heeft al jaren lange ervaring op het Italiaanse eiland Elba. Daar zijn ze begonnen met het organiseren met schoolreizen / werkweken voor Nederlandse scholen. Tijdens deze schoolreizen wordt een ruim activiteiten pakket aangeboden met veel water- en outdoorsporten.

Deze activiteiten worden in juli & augustus aangeboden aan vakantiegangers op het eiland. En sinds 2014 bieden wij ook accommodatie aan voor particulieren!

ONZE FORMULE: ‘Niks moet, alles mag!’ 

Op Camping Lacona huren wij een deel van de camping af, dit gedeelte hebben wij volledig eigen gemaakt en is dus omgedoopt tot het Elba Travels Kamp. Wij hebben hier diverse type tenten staan, zodat er voor iedereen wat tussen zit. Zo hebben wij luxere safaritenten met een eigen plekje en eigen terras, zodat je jezelf meer kunt terug kunt trekken bij de tent. Bovenaan op de camping is onze centrale plek, hier vind je het gezamenlijke terras, relaxte hangmatten, een super chille lounge hoek en onze grote gezamenlijke keuken. Rondom dit geheel vind je ook nog veel tenten, dit zijn onze basic bungalowtenten, ingericht voor 2 tot 4 personen. Heel geschikt als je wat meer low budget op vakantie wilt. Je mag dan natuurlijk wel gebruik maken van al onze gezamenlijke voorzieningen. En ook voor de mensen die alleen op reis zijn bieden wij graag een bed aan in één van onze hosteltenten. 

Zijn er alleen maar Nederlanders? 
Nee, wij hebben een heel internationaal gezelschap op onze camping, veel gasten uit Europa, maar ook vanuit andere continenten hebben wij genoeg gasten rondlopen. In de schoolvakantie zijn er, vooral in de Safaritenten, wel iets meer Nederlanders aanwezig. 

Is het een groepsreis?
Een vakantie met Elba Travels is zeker niet vergelijkbaar met een georganiseerde groepsreis. Dat betekend vooral dat je zelf volledig vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Vind je het leuk de gezelligheid van het terras bij ons op te zoeken ben je van harte welkom, maar als je liever met je eigen gezin bij de tent blijft kan dit natuurlijk ook. 

Zijn activiteiten verplicht?
Elba Travels bied veel diverse activiteiten aan, waar je gedurende je verblijf aan deel kunt nemen. Je bent zelf vrij om te kiezen waar je aan deel neemt en hoe actief jij je eigen vakantie maakt! Bij de receptie kun je je inschrijven voor activiteiten, let wel, vol=vol. 

Elba Travels Keuken & Bar
In de hoogseizoenperiode juli & augustus bieden wij vaak ’s avonds een menu aan voor een heel laagdrempelige prijs. Dit varieert van pasta, pannenkoeken, pizza, chef’s special of een echte Italian Night. Wat er op het menu staat schrijven wij op het whiteboard bij de bar. Lijkt het je wat, dan kun je jezelf inschrijven. 
Als je zin hebt in een drankje of heb je gewoon even een fles water nodig, dan kun je deze ook bij ons aan de bar halen. 

Onze Crew
De belangrijkste eigenschappen waarop Elba Travels haar instructeurs en reisleiders selecteert zijn uiteraard op de kennis van de te geven activiteit en de kunde om deze kennis over te brengen. Maar niet te vergeten zijn ook de sociale eigenschappen van de instructeurs of hosts van groot belang.

Onze instructeurs zijn water- of outdoorsporters in hart en nieren, maar ook zorgen zij er altijd voor dat er een goede sfeer aanwezig is, zowel tijdens de activiteit als op het kamp.

Wil jij ook werken voor Elba Travels? Bekijk dan onze vacatures.


Elba Travels Team

Maayke Postma – Eigenaar

Favoriete Activiteiten: Mountainbiken, Suppen, wraksnorkelen, Mt Capanne

Buiten sporten en toerisme zijn mijn passie. Dat is ook de reden dat ik mij op Elba direct op mijn plek voelde. Een enorme diversiteit aan water- en outdoorsporten en dat in een fantastisch mooi gebied. De ene dag heerlijk relaxt op of in het water en de volgende dag weer even lekker bikkelen op de fiets of te voet de berg op. Dit altijd in gezelschap van een leuke groep en met als beloning de mooiste uitzichten! Dat is dus zeker iets wat ik graag aan andere mensen wil laten zien.

In 2008 heb ik Elba ontdekt en sindsdien als coördinator, reisleider en activiteitenbegeleider gewerkt voor Juventa, Outdoor-camper, Cirkel vakanties en Mambo. Daarna ben ik voor mezelf begonnen in 2011, waarbij ik in het voor- en najaar schoolreizen organiseer en in het hoogseizoen accommodatie en activiteiten aanbied aan particulieren.

Ik laat jullie ook heel graag al het mooie van Elba zien samen met mijn instructeursteam. Dus twijfel niet te lang en boek gewoon die reis, want één ding is zeker, van Elba krijg je geen spijt!


Justin Wevers – General Manager

Favoriete Activiteiten: Mountainbiken & Mt Capanne

Nadat ik in April 2018 fietsend Elba bereikte voelde ik meteen een klik, dit eiland is speciaal, heel speciaal!
Combineer dit met een super toffe organisatie als Elba Travels en er is eigenlijk geen reden om Elba te verlaten. Zo gebeurde het ook dat ik het gehele seizoen van 2018 heb gedraaid en ook nu weer terug kom voor een volgend seizoen Elba Travels.

Het sociale contact, de leuke activiteiten en het lekkere buitenleven het spreekt me allemaal aan. Zelf ben ik vervend liefhebber van fietsen, hiken en sportief bezig zijn. Zo zullen jullie mij op Elba ongetwijfeld eens voorbij zien racen of een lekker blokje om rennen.

In 2021 ben weer fulltime present op Elba om ervoor te zorgen dat jullie weer een fijne en toffe vakantieperiode hebben. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!
Zie je me per ongeluk op een avond achter de bar staan? Vraag me gerust om een lekkere cocktail, dit is namelijk ook een hele grote hobby van me!

See you on Elba! Salute!


Tim Hobrink – Coördinator Activiteiten & Host

Favoriete Activiteiten: Zeilen, kajakken, wraksnorkelen, suppen, Mt Capanne, bivak

Van kleins af aan heb ik altijd al gekampeerd. Van Noord-Nederland tot Zuid-Frankrijk heb ik wel mijn tent opgezet. Ik ben altijd opzoek naar avontuur en een groot fan van hiken.

Op de middelbare school bestede ik ontzettend veel tijd aan sport. Voor mijn studie ben ik daarom naar het Aventus in Apeldoorn gegaan en heb daar de opleiding Sport & bewegen gevolgd. Daar heb ik de buitensport leren kennen en ik was gelijk verkocht.

In 2018 heb ik voor het eerst voor Elba Travels gewerkt en ben toen (bijna) het hele seizoen daar gebleven. Elba is echt een fantastisch mooi eiland en dat in combinatie met de geweldige activiteiten die Elba Travels aanbied en de gezellige crew waarmee ik heb mogen samenwerken was het een fantastische en unieke ervaring. Daarom kom ik graag terug in 2019 om het Elba Travels team te versterken.

Op Elba kun je mij tegenkomen bij het rots klimmen, zeilen, windsurfen, kajakken, snorkelen, suppen, bivakken, hiken en op de camping. Hard aan het werk of aan het relaxen in de heerlijke sfeer die op de camping hangt.


Jordy Koopmans – Allround instructeur & Host

Favoriete Activiteiten: Windsurfen, mountainbiken, Mt Capanne, bivak, zeilen

Als klein jongetje van 5 heb ik op de surfschool van mijn ouders leren surfen en zeilen. Omdat ik zo klein was had ik een speciaal voor mij op maat gemaakt zeiltje, ik was er dus vroeg bij.

Ook met de bergsport ben ik op jonge leeftijd in aanraking gekomen, tijdens prachtige wandeltochten door de Italiaanse Alpen. Ik had toen het plan om later berggids te worden, want dan hoefde ik niet te werken zo was mijn idee…

Uiteindelijk zat ik er toen niet ver naast, ik ben met deze basis bij de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding terecht gekomen en daarnaast aan de slag gegaan bij Elba Travels. 2011 was mijn eerste jaar op Elba en eigenlijk ben ik elk jaar altijd wel weer terug gekomen.

In mijn studenten jaren ben ik me binnen de bergsport gaan specialiseren in het muurklimmen. Bij Elba Travels ben ik dan ook te vinden bij het klimmen, mountainbiken, windsurfen en zeilen.