Mountainbiken

Elba is echt een perfecte locatie om te mountainbiken en als je op zoek bent naar echte actie, dan mag je dit niet overslaan. Op Elba zijn meerdere gebieden waar je goed kunt mountainbiken, zowel voor beginners als ervaren fietsers.

Wil je lekker fietsen, van de uitzichten genieten en de super gave downhill ervaren zonder je om de route druk te maken, kun je het beste kiezen voor het maken van een tocht onder begeleiding. Wil je liever zelf het eiland verkennen, kun je ook een fiets met bijbehorende materialen bij ons huren.

 • Uitdagende routes
 • Keuze uit diverse routes
 • Onder begeleiding van Nederlandse instructeurs
 • Mooie uitzichten!
 • Super gave downhill!
 • Goed georganiseerd en veilig
 • We maken gebruik van de Merida big 7 & big 9 serie
 • Alleen mountainbike huren ook mogelijk

Mountainbiken onder begeleiding

De instructeurs van Elba Travels zijn gek op mountainbiken. Daarom kennen ze de routes op het eiland goed en kunnen ze een goede inschatting maken van het niveau van de deelnemers. We nemen je mee op weg op een van de vele routes die het eiland te bieden heeft. Heb je nog nooit gemountainbiked is dat geen probleem. Wij leggen je alles uit waardoor je weer veilig terug komt en geven je onderweg tips om je techniek te verbeteren.

Prijs: vanaf € 20,00

Mountainbike Routes

Lacona – The Wall (+/- 13km, 1,5 uur) € 20,-

Als jij van een uitdaging houdt is deze route zeker wat voor jou! Bij deze route vertrekken we direct vanaf de camping. De afstand lijkt misschien klein, maar onderschat deze route niet. We starten met een stevige asfalt klim waarbij je conditie even flink op de proef wordt gesteld. Vervolgens verlaten we het afvalt en is er een herstel moment. We kunnen nog even genieten van een prachtig uitzicht over de hoofdstad Portoferraio, voordat we aan ‘de muur’ beginnen. Een kort, maar zeer stijl stukje technisch klimmen. Lukt het jou zonder afstappen boven te komen? De afdaling van deze route is uitdagend en geeft wederom weer prachtige uitzichten.

Data, 8:30-10:00
Donderdag 29 juli
Donderdag 5 augustus
Donderdag 12 augustus
Donderdag 19 augustus
Donderdag 26 augustus
Donderdag 2 september
Gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Het is ook mogelijk om een privé tour aan te vragen. € 50,- voor 1 persoon, € 35pp voor 2 personen €27,50pp voor 3 personen of € 20,-pp vanaf 4 personen of meer.


Capoliveri Bike Parc – Enjoy Nature (+/- 25 km, 3 uur) € 30,-

mountainbiken,mtb,elba,bikeparc
mtb, bikeparc, elba

We starten in Capoliveri aan het begin van het Bike Parc van Elba. Hier liggen veel waanzinnig mooie routes. Wij hebben de mooiste voor je uitgezocht die technisch en conditioneel ook voor de beginnende mountainbikers goed te doen is. Maar ook voor de al wat meer gevorderde mountainbiker is deze route echt te gek! We fietsen nauwelijks over asfalt en je zal tijdens de gehele route genieten van de meest spectaculaire uitzichten en natuur.

Data, tijden tocht: 9:00 – 13:00
vrijdag 23 juli
vrijdag 30 juli
vrijdag 6 augustus
maandag 9 augustus
vrijdag 13 augustus
vrijdag 20 augustus
vrijdag 27 augustus
Gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Het is ook mogelijk om een privé tour aan te vragen. € 60,- voor 1 persoon, € 45pp voor 2 personen €37,50pp voor 3 personen of € 30,-pp vanaf 4 personen of meer.

Marina di Campo – The Cultural Trip (+/- 20 km, 2 uur) € 27,50

We starten in Marina di Campo bij camping Ville Degli Ulivi. Vanaf daar fietsen we langs het mooie zandstrand en door het dorpje heen. Als we Marina di campo uitrijden, beginnen we aan de klim en fietsen we naar het mooie dorpje San Piero, waar we een prachtig uitzicht hebben over de baai van Marina di Campo. We vervolgen onze tocht naar het karakteristieke Sant Ilario, waar de bidons weer gevuld kunnen worden bij de bron op het dorpsplein. Vanaf hier begint de uitdagende offroad downhill naar beneden.

Als je interesse hebt voor deze route neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden. Deze is niet direct boekbaar, doordat de route niet in ons vaste programma staat.

Mountainbike verhuur

Heb je al enige ervaring en wil je liever zelf op pad, dan kun je bij ons een mountainbike huren. Daarvoor hebben we wel wat informatie van je nodig, zodat we je met de juiste fiets de juiste richting op kunnen sturen. Hiervoor vragen we je om even contact met ons op te nemen. Je kunt een mountainbike huren voor een hele dag en is inclusief fietshelm, reparatiesetje, reserve binnenband, fietsslot, routekaart van het Capoliveri Bike Park, bidon (tevens te koop voor maar € 5,00).

Prijs per dag: € 25,00 incl helm & bidon

BELANGRIJKE INFORMATIE

Geschikt voor personen van 13 jaar en ouder.

Wat neem je mee?

 • Waterproof zonnebrandcrème met hoge factor
 • Snack / reepje (suikers)
 • Water
 • Fietsbroekje (geen must, wel handig)
 • Dichte schoenen

Waar zorgen wij voor?

 • Een mountainbike met jouw maat
 • Een fietshelm. Dit moet gedragen worden tijdens de activiteit!
 • Twee bidons gevuld met water
 • Een routekaart van het Capoliveri Bike Park (indien gewenst)

Locatie

Route Lacona
We verzamelen bij de ingang van Camping Lacona. Wanneer je geen gast van de camping bent mag je helaas niet op de camping parkeren. Zorg dat je op tijd bent om een plekje te kunnen zoeken in de buurt.

Route Capoliveri – Bike Parc
We verzamelen vlak boven de COOP op een parkeerplaats. Als je geluk hebt kun je hier nog parkeren, anders zijn er nabij nog voldoende parkeerplaatsen

Route Marina di Campo
We verzamelen bij de achter ingang van Camping Ville Degli Ulivi. Hier is meestal voldoende parkeerruimte.