Wandel Vakantie

Acht dagen genieten van uitdagende wandelpaden op een uniek eiland in de Middellandse Zee. Dat is wandelen op Elba. Het eiland is rijk aan prachtige natuur, historische bergdorpjes en de mooiste uitzichten. Hoewel Elba maar een oppervlakte heeft van 224 vierkante kilometer, is er een ruime diversiteit aan landschappen en flora en fauna. 

Stel je eens voor dat je ’s ochtends start met een uitzicht over een prachtige baai met een wit zandstrand en een uur later wordt omringt door de wijngaarden, terwijl je gedurende de dag uitkijkt naar de top van de Monte Capanne. Uiteraard gaan we deze bergtop beklimmen, waar je naast een prachtig uitzicht over het eiland en de Toscaanse Archipel,  van een heerlijke Italiaanse cappuccino met een huis gemaakt chocoladetaartje kunt genieten.

DATA

Binnenkort meer bekend over data & prijzen van de wandelweken.

PRIJS

Inclusief·   Vlucht Schiphol, Den Haag of Eindhoven- Pisa
·   Transfer Pisa airport – Elba
·   7 overnachtingen in een bungalowtent
·   Beddengoedpakket
·   Handdoekenpakket
·   Gids en vervoer naar de wandelroutes
·   Gebruik van een Elba wandelkaart
·   Ontbijt & lunch (inclusief onbeperkt mineraalwater)
·   Gebruik van elektriciteit
·   Gebruik van faciliteiten van de gezamenlijke kooktent
·   Nederlandse reisleiding
·   Gratis WiFi
·   Onbeperkt toegang tot het zwembad
·   Reserveringskosten

Exclusief·   Vervoer van en naar Elba   
·   Overige maaltijden en drankjes
·   Beddengoed
·   Handdoeken
·   Optioneel bij te boeken extra activiteiten
·   Reis/annuleringsverzekering
·   Persoonlijke uitgaven op locatie

*Deze reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Handdoekenpakket

Het handdoekenpakket bestaat uit een badlaken en twee douche handdoeken. Dit is te huur voor € 5,- per persoon. 

Programma

Hoewel Elba een relatief klein eiland is, zorgt het grote aantal wandel kilometers ervoor dat je gedurende de week, elke dag een ander deel van het eiland kan gaan ontdekken. Wij zullen je elke dag naar een ander deel van het eiland vervoeren en begeleiden. Als groep gaan we op pad en een groot deel van de G.T.E. lopen. Dit is een route van 72 kilometer die van oost naar west over het eiland loopt. Af en toe wijken we af van deze route, zodat je er zeker van bent dat je de mooiste plekjes en dorpjes van het eiland niet overslaat. Met onze ruime ervaring op het eiland, zal een gids je voorgaan om de unieke kant van Elba te laten zien en je te laten genieten van de vele uitdagende wandelpaden.

 OchtendprogrammaMiddagprogrammaAvondprogramma
Dag 1:AankomstGeen activiteitenAankomst en incheckenWelkomstdiner
Dag 2:Route 1 (± 20 kilometer)Cavo – Castella del VolterraioDiner with a view
Dag 3:Route 2 (± 28 kilometer)Porto Azzurro – Camping LaconaOptineel: Pannenkoekenparty
Dag 4:Geen activiteitenOptioneel:zeilen, surfen of kajakkenOptioneel:Avondje Porto Azzurro
Dag 5:Route 3 (± 28 kilometer)Passo del Monumento – Marina di CampoOptioneel:Avondje Marina di Campo
Dag 6:Route 4 (± 18 kilometer)Monte Perone – Monte Capanne – PomonteOptioneel:Pizza picknick
Dag 7:Bonus route*Capoliveri en omgevingOptioneel:Afsluitingsbarbecue
Dag 8:VertrekInpakken en uitcheckenVlucht terug naar NLGeen activiteiten

Uitgebreide programma omschrijving

Dag 1: Aankomst

Je komt ’s middags aan in Pisa waar wij je op zullen halen met de bus en je mee nemen naar de camping in Lacona op Elba. Vandaag doen we het rustig aan, maar mocht je niet kunnen wachten, kun je alvast warmlopen door een rondje over Capo di Stella te lopen (het schiereiland gelegen naast de camping). Wij zullen in de tussentijd een welkomstdiner voor je verzorgen, zodat je even tot rust kan komen na de reis.

Dag 2: Cavo – Castella del Volterraio

Na het ontbijt en de klaargemaakte lunch beginnen we aan de Noordoostzijde van het eiland in het oude mijndorpje Cavo. Hier gaan we van start met de eerste etappe van de G.T.E. in de richting van het bergdorpje Rio nell’Elba.Op deze dag gaan we direct de eerste hoogtemeters maken. Na de rest van de middag te hebben gelopen, zullen we op een spectaculaire wijze finishen met een diner met uitzicht op het eeuwenoude fort Castello del Volterraio.

Dag 3: Porto Azzurro – Camping Lacona

Etappe twee starten we in een van de gezelligste stadjes van het eiland: Porto Azzurro. Met zijn mooie haven en gezellige pleintjes,gaan we van start in noord westelijke richting om weer op de G.T.E. terecht te komen. Op deze dag start u in de bewoonde wereld en komt u, naarmate u de route vervolgt, steeds meer in bebost natuurgebied. Via de Serra del Literno beëindigen we deze dag weer op een fantastische uitkijkpunt: Monte Fonza aan de zuidzijde van het eiland. Vervolgens keren we terug langs de kustlijn naar camping Lacona.

Dag 4: Rustdag

Vandaag krijgen de benen even rust. Geniet even lekker aan op het strand of aan het zwembad. Wil jij toch nog wel wat actiefs doen vandaag? Dan bieden wij nog de volgende watersportactiviteiten aan: kajakken, zeilen of windsurfen.

Dag 5: Passo del Monumento – Marina diCampo

Vanaf de camping wordt u naar het startpunt van de derde etappe gebracht. We beginnen met  de prachtige bossen van de Valle del Literno. Deze dag wordt uitdagend qua beklimmingen, want als u de vallei uit komt, zullen we 400 meter gaan stijgen naar de prachtige picknick plaats van de Monte Perone. Hier neemt u even pauze, voordat we naar de voet van de Monte Capanne gaan. Vervolgens dalen we via Sant Piero af naar Marina di Campo. Voor wie wil kan hier even bijkomen aan het strand en een frisse duik in de zee nemen of een terrasje pakken.

Dag 6: Monte Perone – Monte Capanne –Pomonte

Le grande finale. Tijdens de laatste etappe van de wandelreis vertrekken we vanaf de Monte Perone en gaan we de Monte Capanne beklimmen, dit wordt een hele uitdagende klim, waarbij we over rotsen zullen klauteren en stukken met kabels krijgen die ons verder over de bergkam begeleiden. Hier zul je genieten van de mooiste uitzichten van het eiland. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om de complete Toscaanse archipel te zien en Corsica. Tevens is het mogelijk om boven op de berg een consumptie te kopen in de berghut, waar ze ook heerlijke huisgemaakte taart verkopen, die heb je dan wel verdient natuurlijk! 
Nu het hoogste punt van het eiland is bereikt, gaan we alleen nog maar afdalen. We lopen door de prachtige natuur van Parco Nationale Arcipelago Toscano in zuidwestelijke richting naar Pomonte waar de wandeltocht op zeeniveau eindigt.Voor wie zichzelf wil belonen, heeft de mogelijkheid om tot onder zeeniveau af te dalen en deel te nemen aan het wrak snorkelen.

Dag 7: Optionele bonus route

Na vier dagen wandelen, kunnen we het ons voorstellen datje toe bent aan iets anders. In principe laten we je vandaag vrij in jouw keuze. Voor wie nog geen genoeg heeft van wandelen, wordt meegenomen naar het deel van het eiland waar je nog niet bent geweest: de Zuid-Oost zijde van het eiland. Vanuit Capoliveri ga je zonder begeleiding, maar met wandelkaart op pad. Wil je dit gebied op de mountainbike onder begeleiding verkennen, kunnen wij dit ook voor jou aanbieden. Als derde optie bieden we je de mogelijkheid om heerlijk een stukje te gaan kajakken, zodat je benen ook een rustdag hebben.

Deze bonus dag komt te vervallen in het geval er slecht weer optreedt op een van de geplande voorafgaande wandeldagen. Mocht dit voorkomen, wordt op de desbetreffende dag voor een vervangend programma gezorgd.