Uitgebreid Programma Actieve Gezins Vakantie

We nemen je graag een weekje mee met onze Actieve Gezins Vakantie! Dus lees lekker mee, zodat je in gedachte al op Elba bent.

Zaterdag: aankomstdag 🏖⛴☀⛺

Zaterdag is de dag van aankomst, dus na een lange reis is het vanaf het moment dat je op boot zit al echt genieten! Eenmaal ingecheckt bij je tent vertellen wij je alvast wat over de camping en omgeving, zodat je zo snel mogelijk je zwemkleding aankunt en meteen naar de zee kunt of het zwembad. ’s Avonds hebben wij een lekkere Italiaanse pasta voor je klaarstaan en kunnen jullie ook kennismaken met de andere gezinnen. Geniet van de avond en voor morgen staan er al wat leuke activiteiten op het programma!

Zondag: Kajaktour & Sunset SUP 🚣☀🏄🌅

Wanneer je ’s ochtends heerlijke verse broodjes bij de campingwinkel haalt, trakteer jezelf dan ook even op een heerlijke Cappuccino, je bent tenslotte in Italië!

Om 10:00 uur verzamelen we voor onze eerste activiteit: We gaan lekker het water op voor de kajaktour. Heerlijk om mee te starten, want de eerste dag zal je wellicht nog even moeten wennen aan de warmte. Lekker verfrissing op het water dus! We kajakken langs de prachtige rotsachtige kustlijn en we stoppen even voor een verfrissende duik. Neem een snorkelsetje mee en ontdek meteen de mooie onderwaterwereld. We vervolgen onze tocht weer en maken een oversteek om zo bij de Cliffjump aan te komen! Deze zorgt wel voor de nodige adrenaline, want van hoe hoog durf jij te springen? Meerdere hoogtes zijn mogelijk, zo kun je van 2 tot wel 8 meter hoog springen! Luister wel goed naar de instructeur, want deze verteld je HOE en WAAR je het beste kunt springen. Na dit hoogte punt kajakken we weer terug naar het strand waar we rond 12:00 uur zullen zijn.

Deze avond wordt nog even op Hollandse tijden eten, zodat we op tijd kunnen vertrekken voor de populaire Sunset Sup! Hiervoor rijden we naar de noord kant van het eiland, zodat we de zon kunnen zien zakken achter de prachtige stad Portoferraio. Eerst nog even lekker spelen en suppen op het water en als de zon eenmaal laag staat komen we bij elkaar, krijgt iedereen een drankje (op het water) en kunnen we even heerlijk genieten van de schilderachtige setting waar we ons in bevinden!

Maandag: Optioneel: Beklimming Monte Capanne ⛰🚶☀

Vandaag kun je kiezen voor een dagje voor jezelf, of je gaat de uitdaging aan om de hoogste berg van Elba te beklimmen; de Monte Capanne! Deze berg is 1019 meter hoog en bovenop heb je natuurlijk een waanzinnig uitzicht over het hele eiland! Maar je bent niet zomaar op de top, en daarom vertrekken we ook op tijd, namelijk 9:00 uur vanaf de camping. Eerst moeten we nog een stukje rijden naar het dorpje Poggio, dit is op 300 meter hoogte, dus die heb je vast kado. In Poggio is er nog gelegenheid voor een lekkere cappuccino of espresso, met uitzicht, en daarna gaan we dan toch echt van start. Onderweg ga je zien hoe divers de natuur van Elba is. Prachtige bossen, varens, struiken, een vlindertuin en op het einde flinke rotspartijen. Dit maakt het laatste stuk naar de top spannend en uitdagend, we moeten namelijk klimmen en klauteren over rotsen en langs staalkabels! Lijkt het je eng? Onze ervaren instructeurs begeleiden je veilig naar boven en helpen je waar nodig. Zie je het toch echt niet zitten om de hike naar de top te doen? Dan kun je ook tegen een kleine meerprijs met de kabelbaan omhoog.

Eenmaal op de top aangekomen moeten we hier natuurlijk even volop van genieten: mooie en gekke foto’s maken en zeker aan te bevelen is om jezelf te trakteren op een ‘homemade’ taartje van ‘Bar Monte Capanne’, geloof me, deze zijn om je vingers bij af te likken! Eenmaal bijgekomen vervolgen we onze weg weer naar beneden, waar we zo’n 2 uur over doen om Marciana te bereiken. (de terugweg is een andere route dan de heenweg) Marciana is de oude hoofdstad van Elba, wanneer je hier doorheen loopt heb je het gevoel dat de tijd stil gestaan heeft en waan je een paar eeuwen terug in de tijd. Aan het einde van de route wandel je een stukje door het stadje en eindigen we op een groot plein met een prachtig panorama uitzicht en diverse terrasjes. We ploffen even neer bij een terrasje voor een welverdiende borrel en neem dan ook zeker de lekkerste bruschetta van heel Elba! Ondertussen haalt de instructeur de auto uit het naastgelegen dorpje Poggio, zodat jullie na het drankje direct in de auto kunnen stappen.

We zijn rond 19:00 uur weer terug op de camping. Trakteer jezelf maar op een lekker pizza, want die heb je wel verdiend na zo’n hike!

Dat was een pittig dagje, maar absoluut een hoogtepunt😉! Letterlijk natuurlijk… Maar veel gasten ervaren het achteraf ook als het hoogtepunt van hun vakantie. Ik ben benieuwd wat jij vindt!?

Dinsdag: Hike Capo Stella & Wraksnorkelen 🏊🤿🐟🐠💦☀

Heb je niet gekozen voor de grote hike naar de Monte Capanne? Dan is de ‘kleine’ Hike over Capo Stella zeker wel de moeite waard! Capo Stella is de groene landtong die vanaf de camping uitsteekt in zee. Gisteren de Monte Capanne op geweest en wil je nog even herstellen, kun je deze hike ook overslaan. Tijdens deze wandeling laten we je direct de omgeving zien en geven we wat tips voor leuke restaurants en barretjes. Eenmaal op de landtong Capo Stella genieten we van de ongerepte natuur en vele prachtige uitzichten. Terug op de camping heb je nog even tijd voor jezelf en om te lunchen.

Na de lunch vertrekken we voor het snorkelen bij een echt scheepswrak! Het gaat hier om het wrak ‘Elviscot’, een klein vrachtschip, die in 1972 tegen een rots opliep vlak voor de kust van Pomonte. Het stuk schip boven het wateroppervlak is geborgen, maar een groot deel is op de bodem van de zee blijven liggen. Omdat het diepste punt hier 12 meter is en het zicht onderwater vaak wel meer dan 20 meter is kun je snorkelend alles prachtig zien! Ook trekt deze spot veel vis aan, dus je kijkt je ogen uit! 😁

Het eerste stukje vanaf de camping doen we met de auto, de route gaat een groot stuk langs de kust en dit geeft natuurlijk waanzinnige uitzichten.

Eenmaal aangekomen moeten we vanaf een keien strand nog een stukje zwemmen om bij het wrak te komen. We trekken daarom vinnen aan, zodat we deze afstand makkelijker kunnen overbruggen. Ook nemen we altijd een sup mee als veiligheidsvlot of voor kinderen waarvoor de afstand zwemmen (+/- 150m) net teveel is. Zwemmend naar het wrak zal je eerst al wat vissen tegenkomen en dan de eerste puinstukken van het wrak en als je dan net wat verder doorzwemt doemt ineens het wrak voor je op! Zwem lekker rond en duik, als het lukt om te klaren, een stukje naar beneden om het nog beter te kunnen zien. Als klapper op de vuurpijl heeft de instructeur ook altijd een flesje voer voor de vissen mee en de vissen kennen ons, dus die zijn meteen in grote getalen aanwezig! Wil jij ook de vissen voeren? Vraag het de instructeur en dan mag jij natuurlijk ook even voeren!

We zijn rond 18:30/19:00 uur weer terug op de camping en wanneer je omhoog loopt naar je tent zal de heerlijke lucht van pannenkoeken je tegemoet komen. Het is namelijk Pannenkoekenavond en onze crew is al volop aan het bakken! Als je wilt kun je meedoen en na een verfrissende douche direct aanschuiven, hmmm, heerlijk, die hadden jullie wel verdiend! En voor de ouders serveren we naast de pannenkoeken ook een heerlijke en gezonde couscous salade.

Woensdag: vrije dag 🏖☀

Vandaag hebben we een vrije dag. Dat wil zeggen, een dag zonder activiteiten met Elba Travels. Het is dus volledig aan jezelf hoe je de dag wilt doorbrengen. Zo kun je ervoor kiezen even een dagje heerlijk te relaxen aan het grote zandstrand van Lacona, maar je kunt er natuurlijk ook even op uit.

Zo is het bijvoorbeeld leuk om een bezoekje te doen aan Portoferraio, de hoofdstad van Elba. En daar kun je ook meteen even langs bij de villa van Napoleon (of rij ook iets verder voor zijn prachtige buitenhuis)! En proef nog meer geschiedenis door nog een bezoekje te brengen aan Fort Folcone (het Fort van de familie Medici).

Of rij lekker het eiland rond, geniet van al het moois om je heen, en stop bij een paar prachtige strandjes onderweg (je kunt de crew altijd vragen voor wat tips voor onderweg). In de avond is het erg leuk om naar één van de gezellige karakteristieke dorpjes van Elba te gaan, zoals Capoliveri, Porto Azzurro of Marina di Campo. Als je nog tips voor restaurants wilt kun je ook altijd even aankloppen bij de crew!

Maak het niet te laat, want morgen staat een redelijk zware, maar wel weer fantastische dag te wachten! Dat wordt een hoogtepuntje… 😉

Donderdag: Windsurfen en optioneel: Mountainbiken 🏄💦☀😎🤟🚵

Voor de fanatiekelingen beginnen we de dag vroeg voor een mooie mountainbiketocht! We starten om 9:00 uur in Capoliveri om te kunnen in het mooiste mountainbike gebied van Elba: Het Bikepark! In dit walhalla voor mountainbikers hebben wij een mooie route samen gesteld die uitdagend is, maar ook goed te doen voor de beginnende mountainbiker. Een goede basisconditie is wel een vereiste. Geniet van deze prachtige route door de natuur, waar je met de auto niet zomaar kunt komen.

Aan het begin van de middag ben je weer terug op de camping en kun je nog even bijkomen en goed eten voor we straks lekker het water op gaan voor de windsurfles.

Na een korte theorie op de kant ga je meteen het water op! En ervaar dan de kick wanneer het je lukt een stuk zelfstandig te surfen. 😎🤟

’s avonds kun je lekker iets voor jezelf doen. Koken bij de tent, of wellicht ergens uiteten. Voor tips kun je dan altijd bij de crew terecht.

Vrijdag: Zeilen en Italian Night 🚵💦⛵🍝🍷🍷

Na gisteren te hebben gesurft gaan we vandaag het water op in een Laser Pico zeilboot! Hopelijk snappen we na gisteren al iets meer van de wind en kunnen we lekker snel het water op!

’s Avonds hebben wij als afsluitende avond op het kamp ‘Italian Night’. Een heerlijk typisch Italiaans 3 gangen diner met onbeperkt wijn voor de volwassenen. Als jullie zin hebben kun je hiervoor aanmelden en gezellig genieten aan de lange tafels en lekker natafelen met een wijntje.

Zaterdag: vertrekdag 🏖☀🧳👋

Vandaag is het helaas de vertrekdag, dus het einde van deze fantastische vakantie………. OF……… Je plakt er gewoon nog een 2e weekje aan vast! Een extra week om nog even lekker te ontspannen, nog meer van het eiland te zien of de activiteiten die je helemaal te gek vond nog een keer te doen!