By airplane to Elba

Auto


Vanaf Utrecht is het 1450 km naar Elba. Zorg dat je eerst naar Piombino afreist om daar van de veerdienst naar Elba gebruik te maken. De kortste weg is door Zwitserland, hou er rekening mee dat je hiervoor een vignet nodig hebt (deze is geldig per kalenderjaar). Die kun je in NL bij de ANWB winkels kopen, maar het is ook mogelijk deze op de grens van Zwitserland te kopen (of een tankstation in Duitsland). Kosten zijn ongeveer € 40,-.

Eenmaal in de haven aangekomen, vind je de veerterminal aan uw rechterhand met daarop het bord; Stazione Marittima – PassengerTerminal. Indien je geen boottickets van tevoren hebt geboekt, kun je deze hier kopen. Let op: wil je gedurende het hoogseizoen (juli en augustus) naar Elba reizen, is het aan te raden om je bootticket van tevoren te boeken. Kies je ervoor om dit in de haven te doen, houd dan rekening met wachttijden. Klik hier voor meer informatie over de veerboten naar Elba.

Airplane to Elba

If you would like to come to Elba and looking for the closest airport your best option will be Pisa Airport. There are multiple airlines that fly to Pisa Airport such as Ryanair, Alitalia, KLM and many more. Other airports that are well reachable from and to Elba island are the Airports of Florence and Rome. Ryanair offers many flights to Pisa. (vanaf Eindhoven en Chaleroi (België) en Transavia (vanaf Schiphol Airport). Alternatieve bestemmingen om op te vliegen zijn bijvoorbeeld Florence of Rome.

From Pisa, Florence and Rome there are multiple options to make your way to Elba. You can choose to continue your journey by train, bus, taxi or rental car. All these options will first lead you to Piombino Marittima this is where you will enter the ferries to reach Elba island.
For example from Pisa airport it's +/- 2 hours to the ferry in Piombino.

Wij lichten via WhatsApp of de mail graag gedetailleerd toe hoe je met de trein van Pisa naar Piombino komt. Kijk ook op: Trenitalia

Helaas verzorgt Elba Travels geen vliegreizen, maar dit kun je wel heel makkelijk zelf regelen. Wij helpen je natuurlijk wel graag op weg en mocht je nog vragen hebben kun je altijd contact us met ons opnemen.

Bus

Je wordt met een luxe tourincar vanaf Nederland naar de havenstad Piombino gebracht. Hier ga je onder begeleiding de boot op (boottickets worden geregeld en zijn inclusief) en aan de overkant word je opgevangen door iemand van Elba Travels, die iedereen met een busje naar de camping brengt.

Vanaf Nederland vertrekt de eerste bus 7 juli en vanaf dan elke vrijdag t/m 18 augustus. De laatste bus van Elba naar NL vertrekt 26 augustus.

Kosten retour: € 280,- pp (dit is inclusief overtocht naar en van Elba)

.

Je komt ongeveer om 9:00 a 10:00 uur ’s ochtends aan bij de veerboot in het havenplaatsje Piombino.

Voor vragen over beschikbaarheid Bel of mail ons.
LET OP: Het is alleen mogelijk om deze busreis te boeken als je ook accommodatie boekt bij Elba Travels.

Hieronder zie je meer informatie over de opstapplaatsen, vertrektijden en de busreis zelf.

In Nederland hebben wij de volgende opstapplaatsen:

Plaats Tijd* Exacte locatie
Amsterdam 12:00 Amsterdam Zuidoost Busstation Holendrecht
Utrecht 13:00 P+R Westraven
Eindhoven 14:30 P+R Meerhoven
Heerlen 16:00 NS Station (achterzijde busterminal)

*De vertrektijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

De bus heeft twee chauffeurs aan boord, die om de beurt zullen rijden. Er zal ongeveer 1 keer in de 4 uur gestopt worden en de chauffeurs houden meestal rekening met een stop voor avondeten en een stop voor de nacht, je komt in de ochtend. (soms zal er ook nog op één andere locatie in Italië gestopt worden. De buschauffeur zal je hiervan op de hoogte brengen).

Je komt ongeveer om 9:00 a 10:00 uur ’s ochtends aan bij de veerboot in het havenplaatsje Piombino. Vanaf hier moet je de bus verlaten en worden jullie op de boot geleid. De leiding zorgt voor de boottickets (deze zitten bij de prijs in). Het is een klein uurtje varen en dan stap je uit in Portoferraio, de hoofdstad van Elba. Hier word je opgevangen door iemand van Elba Travels, zij regelen het verdere vervoer naar de camping.

Adres van de camping:
Camping Croce Del Sud
Morcone, 23
57031 Capoliveri LI, Italie