Corona Update

Lees hier de updates en de voorwaarden met betrekking tot het coronavirus.

Updates

Advies vanuit Nederland voor het reizen naar Italië

23-3-2021
In de persconferentie is bekend gemaakt dat het negatief reisadvies voor het buitenland wordt verlengd tot half mei. Door deze beslissing kunnen wij helaas nog niet in de meivakantie open.

Onze openingsdatum is nu verplaatst naar 20 mei.

Corona maatregelen in Italië

In heel Italië gelden als algemene regels het houden van één meter afstand en het dragen van een mondkapje, zowel in afgesloten ruimtes – zoals een supermarkt, een restaurant (tot je aan tafel zit) en het openbaar vervoer – als buiten wanneer je je tussen de mensen begeeft (het hoeft alleen niet tijdens het sporten of als er weinig mensen zijn). Er geldt een avondklok die om 22.00 uur ingaat en tot 5.00 uur duurt.

Laatste update: 12-4-2021

De actuele ‘corona zone’ kaart van Italië vind je via deze link: https://covidzone.info/

Code Rood
In deze regio’s geldt een lockdown; je mag alleen met een geldige reden op pad. Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten, net als restaurants en bars (bezorgen is wel toegestaan).

Code Oranje
Bars en restaurants zijn dicht (bezorgen is wel toegestaan) en er mag niet tussen gemeentes worden gereisd zonder noodzakelijke reden (werk, studie, medische redenen).

Code Geel
Bij deze kleurcode geldt dat alle algemene voorzorgsmaatregelen (zoals het houden van afstand en het dragen van een mondkapje) en de avondklok van kracht zijn. Bars en restaurants mogen in deze gele regio’s open blijven tot 18.00 uur. Vanaf dat moment mag je buiten op straat ook niet meer eten of drinken, maar je kunt wel nog eten laten bezorgen. Musea in gele zones mogen doordeweeks de deuren openen.

Code Wit
De avondklok vervalt en alle musea, theater, bioscopen en sportscholen mogen open. Wel blijft het verplicht om binnen en buiten een mondkapje te dragen en een meter afstand te houden.

Annuleringen mbt het coronavirus

Negatief Reisadvies
Wanneer er negatief reisadvies is, dwz een code rood of oranje voor het gebied Toscane, zullen wij de reis annuleren en ontvangt u de reeds betaalde reissom retour.
Andere kosten die al gemaakt zijn voor je vakantie, zoals een vliegreis, tickets voor de veerboot, eventuele andere accommodatie tijdens de reis e.d. kunnen wij niet vergoeden. Het kan daarom verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten waarbij deze kosten ook worden vergoed.

Bij code geel en groen kunnen de reizen wel doorgaan.

Klachten vóór je vakantie?
Als jij en/of iemand anders van het reisgezelschap vóór het begin van jullie vakantie coronaklachten* hebben (3-5 dagen voor vertrek), meld dit dan zo snel mogelijk bij ons en neem een coronatest af via de GGD. Is de test negatief? Dan ben je alsnog van harte welkom!

Hebben jij en/of iemand anders van het reisgezelschap op de dag van vertrek (of vlak voor vertrek) last van coronaklachten en krijg je de uitslag van je coronatest niet terug voordat je op vakantie gaat? Dan vragen we je om thuis te blijven, totdat de uitslag bekend én negatief is. Alleen dan krijg je toegang tot onze vakantie

* Last van verkoudheid, koorts, droge hoest, keelpijn, niezen of verlies van reuk/smaak.

Annuleren ivm postieve besmetting op corona
Wanneer je vlak voor vertrek positief getest bent op corona mogen wij je helaas niet ontvangen. In dit geval is het mogelijk om later te komen, wanneer je volgens de RIVM richtlijnen weer uit quarantaine mag.

Het is helaas niet mogelijk om de reis dan kosteloos te annuleren, wel kunt u de gemaakte kosten retour krijgen als u een annuleringsverzekering afsluit (let hierbij wel goed op de corona voorwaarden).

Annuleringsverzekering

Wil jij in deze onzekere tijden geen risico’s nemen, dan kan het fijn zijn om een annuleringsverzekering en/of reisverzekering af te sluiten. Zo kun jij zorgeloos op pad en krijg je altijd geldt terug op het moment dat je helaas niet kunt reizen.

Wij verkopen geen verzekeringen bij de boekingen, dus dit moet u zelf regelen. Wel kunnen wij u een aantal tips geven:

ANWB

Europeesche verzekeringen

Controleer wel altijd goed wat de voorwaarden mbt corona zijn.