Corona Update

Lees hier de updates en de voorwaarden met betrekking tot het coronavirus.

Updates

Italië staat sinds 23-11-2021 op GEEL! Dat betekend dat voor het terugreizen naar Nederland een coronabewijd nodig is.

Advies vanuit Nederland voor het reizen naar Italië

Reizen naar Italië
Je mag vanuit Nederland naar Italië reizen mits je houdt aan onderstaande lijst:

  • U kunt naar Italië reizen met uw coronabewijs via de CoronaCheck-app als:
  • U bij aankomst een Digital Passenger Locator Form kunt laten zien, en;
  • U 14 dagen of langer geleden volledig bent gevaccineerd, of;
  • Uw negatieve PCR-test of antigeentest (sneltest) niet ouder is dan 48 uur, of;
  • Uw herstelbewijs niet ouder is dan 6 maanden.
  • U hoeft dan niet in quarantaine.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven niet getest te worden.

Klik hier voor meer informatie over het Digitaal Coronacertificaat.

bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Gratis coronatest voor reizigers
Reizigers die zich gratis willen laten testen voordat ze op vakantie gaan, kunnen vanaf 30 juni een afspraak maken via de site testenvoorjereis.nl.
Het is alleen mogelijk in juli en augustus 2021 om je gratis te laten testen. Dit kan alleen bij aangesloten testlocaties waarmee de overheid afspraken heeft gemaakt. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor buitenlandse toeristen die vanuit Nederland naar een ander land reizen.

Voor het coronabewijs zijn geen vaste grens controles en ook geen controles bij de boot naar Elba. Wel kan er steekproefsgewijs gecontroleerd worden. Wanneer je gaat vliegen, met de bus of trein wordt dit wel gecontroleerd.

Het is nodig om het zogenaamde EU Digital Passenger Locator Form (dPLF) in te vullen (dit lijkt een voorloper van het Europese reisbewijs), zowel als je met het vliegtuig reist als voor reizen met auto, bus, trein en boot. Via deze link vind je meer informatie (je kunt de taal aanpassen naar Engels of Duits), via deze link kun je het formulier digitaal invullen.

Reizen van Italië terug naar Nederland
Update: 23-11-2021

Ben je met de auto? check wel voor de zekerheid de landen waar je doorheen reist. Zwitserland is geen test nodig als je alleen op doorreis bent. Verder zijn Duitsland en Oostenrijk vanaf 10 juni ook weer een gele zone.

Alle mogelijke (snel)testlocaties in Italië vind je in dit overzicht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op Elba kan de NAAT(PCR) test ook afgenomen worden, vaak heb je dan ook nog een sneltest nodig op de luchthaven. Het is van belang deze testen op tijd in te plannen.

kijk voor meer actuele informatie op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies#anker-coronavirus

Corona maatregelen in Italië

In heel Italië gelden als algemene regels het houden van één meter afstand en het dragen van een mondkapje, zowel in afgesloten ruimtes – zoals een supermarkt, een restaurant (tot je aan tafel zit) en het openbaar vervoer.

In Italië heb je een zogenaamde Green Pass nodig als je binnen in een bar of restaurant wil zitten. Buiten eten of staand een kopje koffie drinken aan de bar kan zonder Green Pass. Dit geldt voor iedereen vanaf twaalf jaar.

De Green Pass is ook nodig als je naar het museum, een pretpark, de bioscoop of het theater wil. Ook voor sportscholen, thermen, binnenzwembaden, stadions en grote evenementen (zoals concerten en beurzen) wordt de Green Pass verplicht. Discotheken blijven voorlopig dicht.

Vanuit Nederland werkt de Corona Check App als Green Pass. Hierin kun je een internationale code aanmaken. In dit geval is, anders dan voor je reis naar Italië, één vaccinatie voldoende. Ook een negatieve (antigeen)test van maximaal 48 uur oud (gemeten vanaf moment van afname test) of een herstelbewijs (mits niet ouder dan zes maanden) volstaat.

Voor de veerboot overtocht naar Elba & op campings heb je GEEN Green Pass nodig.

Alle regio’s in Italië hebben op dit moment de kleurcode WIT.
De actuele ‘corona zone’ kaart van Italië vind je via deze link: https://covidzone.info/

Code Rood
In deze regio’s geldt een lockdown; je mag alleen met een geldige reden op pad. Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten, net als restaurants en bars (bezorgen is wel toegestaan).

Code Oranje
Bars en restaurants zijn dicht (bezorgen is wel toegestaan) en er mag niet tussen gemeentes worden gereisd zonder noodzakelijke reden (werk, studie, medische redenen).

Code Geel
Bij deze kleurcode geldt dat alle algemene voorzorgsmaatregelen (zoals het houden van afstand en het dragen van een mondkapje) en de avondklok van kracht zijn. Bars en restaurants mogen in deze gele regio’s open blijven tot 18.00 uur. Vanaf dat moment mag je buiten op straat ook niet meer eten of drinken, maar je kunt wel nog eten laten bezorgen. Musea in gele zones mogen doordeweeks de deuren openen.

Code Wit
De avondklok vervalt en alle musea, theater, bioscopen en sportscholen mogen open. Wel blijft het verplicht om binnen en buiten een mondkapje te dragen en een meter afstand te houden.

Annuleringen mbt het coronavirus

Negatief Reisadvies
Wanneer er negatief reisadvies is, dwz een code rood of oranje voor het gebied Toscane, zullen wij de reis annuleren en ontvangt u de reeds betaalde reissom retour.
Andere kosten die al gemaakt zijn voor je vakantie, zoals een vliegreis, tickets voor de veerboot, eventuele andere accommodatie tijdens de reis e.d. kunnen wij niet vergoeden. Het kan daarom verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten waarbij deze kosten ook worden vergoed.

Bij code geel en groen kunnen de reizen wel doorgaan.

Klachten vóór je vakantie?
Als jij en/of iemand anders van het reisgezelschap vóór het begin van jullie vakantie coronaklachten* hebben (3-5 dagen voor vertrek), meld dit dan zo snel mogelijk bij ons en neem een coronatest af via de GGD. Is de test negatief? Dan ben je alsnog van harte welkom!

Hebben jij en/of iemand anders van het reisgezelschap op de dag van vertrek (of vlak voor vertrek) last van coronaklachten en krijg je de uitslag van je coronatest niet terug voordat je op vakantie gaat? Dan vragen we je om thuis te blijven, totdat de uitslag bekend én negatief is. Alleen dan krijg je toegang tot onze vakantie

* Last van verkoudheid, koorts, droge hoest, keelpijn, niezen of verlies van reuk/smaak.

Annuleren ivm postieve besmetting op corona
Wanneer je vlak voor vertrek positief getest bent op corona mogen wij je helaas niet ontvangen. In dit geval is het mogelijk om later te komen, wanneer je volgens de RIVM richtlijnen weer uit quarantaine mag.

Het is helaas niet mogelijk om de reis dan kosteloos te annuleren, wel kunt u de gemaakte kosten retour krijgen als u een annuleringsverzekering afsluit (let hierbij wel goed op de corona voorwaarden).

Annuleringsverzekering

Wil jij in deze onzekere tijden geen risico’s nemen, dan kan het fijn zijn om een annuleringsverzekering en/of reisverzekering af te sluiten. Zo kun jij zorgeloos op pad en krijg je altijd geldt terug op het moment dat je helaas niet kunt reizen.

Wij verkopen geen verzekeringen bij de boekingen, dus dit moet u zelf regelen. Wel kunnen wij u een aantal tips geven:

ANWB

Europeesche verzekeringen

Controleer wel altijd goed wat de voorwaarden mbt corona zijn.