Corona Update

Lees hier de updates en de voorwaarden met betrekking tot het coronavirus.

Updates: 07-04-2022

Bekijk voor de meest recente updates op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Kleurcode Italië: Groen
U kunt reizen naar Italië maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.

Advies vanuit Nederland voor het reizen naar Italië

Reizen naar Italië

Om Italië in te reizen moet u aan de volgende 2 voorwaarden voldoen:

Een digitaal coronabewijs is één van de volgende bewijzen:

  • Vaccinatiebewijs: U bent tussen 14 dagen en 9 maanden geleden volledig gevaccineerd met een door EMA-goedgekeurd vaccin (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen en Novavax). Of u heeft minimaal 1 dag geleden een boostervaccinatie gekregen.
  • Testbewijs: U kunt een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur bij aankomst) of antigeentest (niet ouder dan 48 uur bij aankomst) laten zien.
  • Herstelbewijs: U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19. Het bewijs mag niet ouder zijn dan 6 maanden na de eerste positieve testuitslag.

Kunt u geen coronabewijs laten zien? Dan moet u 5 dagen in quarantaine op het adres dat u heeft opgegeven in de Digital Passenger Locator Form. Na de 5e dag moet u een PCR-test of antigeentest laten doen.

Inreismaatregelen voor kinderen:

  • Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen digitaal coronabewijs  te laten zien.
  • Reizigers jonger dan 18 jaar die geen digitaal coronabewijs hebben hoeven niet in quarantaine als zij worden begeleid door een ouder die niet in quarantaine hoeft.

Klik hier voor meer informatie over het Digitaal Coronacertificaat.

bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Reizen van Italië terug naar Nederland

Voor de terugreis van Italië naar Nederland hoef je geen QR-code meer te hebben om aan te tonen dat je bent gevaccineerd, recent getest of hersteld van een coronabesmetting. Let wel: op de luchthaven in Italië dien je wel in het bezit te zijn van een geldige Green Pass.

Corona maatregelen in Italië:

Mondkapjes & afstand

In heel Italië gelden als algemene regels het houden van één meter afstand en het dragen van een mondkapje (voor iedereen van zes jaar en ouder). Het dragen van een mondkapje is tot en met 30 april binnen verplicht. In het openbaar vervoer, in musea, in bioscopen, in theaters en bij sportevenementen zijn FFP2-maskers verplicht. Buiten hoef je geen mondkapje meer te dragen – tenzij je op een drukke plek bent.

Green Pass & Super Green Pass

Sinds 1 april zijn de regels in Italië wat soepeler. Tot 1 mei heb je nog wel een (Super) Green Pass nodig voor bepaalde zaken.

Een Green Pass is een vaccinatie- of herstelbewijs dat niet ouder mag zijn dan zes maanden of een negatieve testuitslag*. Voor een Super Green Pass heb je een vaccinatie- of herstelbewijs nodig; een negatief testresultaat geldt dan niet.

Let wel: na een booster is je vaccinatiebewijs onbeperkt geldig; de termijn van zes maanden vervalt dan. Is je vaccinatie- of herstelbewijs ouder dan zes maanden? Dan heb je een negatieve testuitslag nodig voor een Green Pass.

Voor restaurants volstaat sinds 1 april een Green Pass (3G, een negatief testresultaat* volstaat dan ook voor toegang). Een terrasje pakken kan sinds 1 april zonder Green Pass.

Voor musea, hotels en andere accommodaties is er sinds 1 april evenmin nog een Green Pass nodig. Voor de Musei Vaticani, de Vaticaanse Musea, moesten we afgelopen week echter nog een geldige Green Pass laten zien, dus check dit goed bij het reserveren van tickets, om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Ook voor toegang tot banken, postkantoren, winkels en openbare kantoren én voor lokaal openbaar vervoer geldt geen Green Pass-verplichting meer sinds 1 april.

Openbaar vervoer buiten de eigen stad (bus, intercity, hogesnelheidstrein, schepen en vliegtuigen) is sinds 1 april terug naar de basis Green Pass (vaccinatie- of herstelbewijs of een negatief testresultaat*).

De Super Green Pass (2G, aan te tonen met vaccinatie- of herstelbewijs) blijft nodig voor cinema’s en theaters, concertzalen, discotheken, wellnesscentra en evenementen.

*dit mag een antigeentest van niet ouder dan 48 uur zijn of een PCR-test van niet ouder dan 72 uur.

Je kunt zoals hierboven al vermeld de Corona Check App gebruiken om je vaccinatie- of herstelbewijs te tonen. Hierin kun je een internationale code aanmaken die in Italië kan worden gecontroleerd.

Annuleringen mbt het coronavirus

Negatief Reisadvies
Wanneer er negatief reisadvies is, dwz een code rood of oranje voor het gebied Toscane, zullen wij de reis annuleren en ontvangt u de reeds betaalde reissom retour.
Andere kosten die al gemaakt zijn voor je vakantie, zoals een vliegreis, tickets voor de veerboot, eventuele andere accommodatie tijdens de reis e.d. kunnen wij niet vergoeden. Het kan daarom verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten waarbij deze kosten ook worden vergoed.

Bij code geel en groen kunnen de reizen wel doorgaan.

Klachten vóór je vakantie?
Als jij en/of iemand anders van het reisgezelschap vóór het begin van jullie vakantie coronaklachten* hebben (3-5 dagen voor vertrek), meld dit dan zo snel mogelijk bij ons en neem een coronatest af via de GGD. Is de test negatief? Dan ben je alsnog van harte welkom!

Hebben jij en/of iemand anders van het reisgezelschap op de dag van vertrek (of vlak voor vertrek) last van coronaklachten en krijg je de uitslag van je coronatest niet terug voordat je op vakantie gaat? Dan vragen we je om thuis te blijven, totdat de uitslag bekend én negatief is. Alleen dan krijg je toegang tot onze vakantie

* Last van verkoudheid, koorts, droge hoest, keelpijn, niezen of verlies van reuk/smaak.

Annuleren ivm postieve besmetting op corona
Wanneer je vlak voor vertrek positief getest bent op corona mogen wij je helaas niet ontvangen. In dit geval is het mogelijk om later te komen, wanneer je volgens de RIVM richtlijnen weer uit quarantaine mag.

Het is helaas niet mogelijk om de reis dan kosteloos te annuleren, wel kunt u de gemaakte kosten retour krijgen als u een annuleringsverzekering afsluit (let hierbij wel goed op de corona voorwaarden).

Annuleringsverzekering

Wil jij in deze onzekere tijden geen risico’s nemen, dan kan het fijn zijn om een annuleringsverzekering en/of reisverzekering af te sluiten. Zo kun jij zorgeloos op pad en krijg je altijd geldt terug op het moment dat je helaas niet kunt reizen.

Wij verkopen geen verzekeringen bij de boekingen, dus dit moet u zelf regelen. Wel kunnen wij u een aantal tips geven:

ANWB

Europeesche verzekeringen

Controleer wel altijd goed wat de voorwaarden mbt corona zijn.